Het is moeilijk voor iedereen om in het reine te komen met beperkingen vanwege een breuk van de benen, en vooral mensen die zichzelf als sterk, onafhankelijk beschouwen, niet gewend om hulp van anderen te vragen. Onze auteur probeerde de persoonlijke ervaring in zeven en een halve week samen te vatten, waarvan er vier moesten worden uitgevoerd met gips op het been vanwege een blessure.

Het bereik van problemen wordt niet bekendgemaakt op het moment dat u alleen het superieure gips overweegt, maar iets later. Tijdens de behandelingsperiode zal het onvermijdelijk moeten wennen aan de tijdelijke realiteiten van het leven op één been. Wat kan ik adviseren?

1. Het maakt niet uit hoeveel ik in een depressieve toestand zou willen vallen, probeer dit te weerstaan

Accepteer het feit dat er niets meer kan worden gewijzigd. Verspil geen tijd en energie aan de zoektocht naar de schuldigen, bij nader in de reden waarom het je is overkomen.

Scheld jezelf niet uit, vervloek de ‘dag’ niet, heb geen spijt dat je iets hebt gedaan dat heeft geleid tot een breuk van het been. Soms struikelen gewoon, zonder succes uit de auto te stappen of op de trap te struikelen.

Als je medelijden met jezelf heeft (en dit is normaal!), breng het een half uur per dag naar melancholie en zeg dan tegen jezelf: “Dat is het, ik denk er niet meer aan, dit wordt niet besproken”.

Een gedetailleerde studie van het onderwerp hielp me weg te komen van schadelijke reflectie, terwijl professionele atleten rehabiliteerden na blessures. Ik heb geleerd over het lot van de Turnast, wereldkampioen Elena Mukhina. Na te hebben gepresenteerd met welke moeilijkheden ze onder ogen moest zien, stak ik onmiddellijk de klacht over over mijn tijdelijke beproevingen.

2. Loop voorzichtig. Uw belangrijkste taak is om niet meer te vallen

Dit kan tenslotte het letsel verergeren. Ja, de gebruikelijke, comfortabele wereld verandert in een continue strook obstakels. Tien marmeren stappen in een favoriet restaurant, dat op zichzelf werd overwonnen, lijken nu op een beklimming naar Everest. Grenzen, ongelijke trottoirs, winkels, autorijden en zelfs gewone wandelingen in een hoofdtelefoon in het park – dit wordt allemaal een onbereikbare luxe.

Evalueer de coating van oppervlakken op de vloer thuis: verwijder alle schuifstoffen en tapijten. Weigeren slippers of sokken op een werkend been te dragen als ze een risico vormen om te vallen.

Als je eerder regelmatig sporten hebt gespeeld, is het veel eenvoudiger om de ladingen te weerstaan ​​en om te gaan met coördinatie. Als ze niet werkten en dit artikel vonden met als doel een geliefde te helpen tijdens de herstelperiode na een blessure – begin je vandaag zelf fysieke activiteit te doen.

3. Leer uw traagheid te waarderen

Als je ervan droomde om te beginnen te schieten en zich te drukken, is dit dezelfde kans. Het tempo van het leven vertraagt ​​twee keer of zelfs drie keer. De processen strekken zich voor onbepaalde tijd uit.

Zag hoe katten zich voorbereiden op springen? We zullen moeten leren hoe we hetzelfde moeten doen: eerst plant u een actie of hun serie, evalueert visueel de afstand en positie van objecten op de grond en bepaal vervolgens het traject in uw geest en ga vervolgens naar het beoogde punt.

De ervaring van het afsnijden van onnodige bewegingen, beginnend met kleinigheden en eindigen met globale acties, kan ook als waardevol worden beschouwd. Hij kan in de toekomst veel tijd besparen. Vaak leidt een pauze tot een snelle snelheid die in de toekomst is vastgesteld.

4. Pak kleding op met diepe zakken of vind een kleine rugzak

Dit is nodig om kleine dingen daar te plaatsen voor het overbrengen van de kamer naar de kamer. Omdat je krukken nodig hebt om het evenwicht te houden. Om krukken vast te houden, zijn beide handen nodig. Dat is het of het nu loopt of iets met je handen doet.

Ik gebruikte een lichte strandtas van mijn favoriete hotel. Om vloeistoffen over te dragen, kunt u een thermische cirkel of een shaker gebruiken. Trouwens, het schrijven van berichten onderweg kan niet langer werken.

Er zal de ernst verboden zijn en na het verwijderen van het gips gedurende enkele maanden. Deze keer is nog een reden om jezelf af te leren als een ishak, als je het om een ​​of andere reden eerder deed.

5. Wees niet bang voor het gebrek aan eetlust

Dit kan een gevolg zijn van een depressieve stemming. Dus als je afvallen en de tijd niet zou kunnen kiezen – hier is het!

Zure -milk -producten, cottage cheese, yoghurt (zonder zoete vulstoffen), granen, zwart brood zullen nuttig zijn. Alles wat de maag niet sterk laadt en eetlust verslaat, met een hoog calciumgehalte, is geschikt. Drink bovendien zoveel mogelijk water.

Om het koken niet in een zoektocht te maken: ga uit de koelkast, alleen de meest noodzakelijke. Bereid gezonde, eenvoudige gerechten met een minimum aantal acties.

6. Vergeet niet om een ​​marathon mee te nemen

De luxe van volledige geavanceerde acceptatie van de ziel wordt tijdelijk ontoegankelijk: gips kan niet worden bevochtigd, maar in het bad gaan is een gevaarlijke onderneming. Een breuk van het been is echter geen reden om met een ongehuwde hoofd te lopen.

Regelmatig jezelf in orde zetten heft je humeur op: denk erover na hoe gemakkelijk het is om dit te doen, afhankelijk van de configuratie van je badkamer en wat erin zit. Als er bijvoorbeeld thuis een douchecabine is, koop en plaats daar een plastic stoel waarop u zit tijdens ontspannen procedures.

7. Blijf kleden

Ik had een voet van mijn voet van mijn heup tot mijn vingers, dus ik droeg exclusief jurken: een warm klimaat dat het mocht doen. Je kunt brede broek dragen, maar het is moeilijker om ze te dragen als het stuk niet goed genoeg is, en ook als je geen assistent hebt.

8. Gebruik tijd met voordeel en plezier

Tijdens deze periode kun je veel hebben om veel te hebben, waar de tijd niet genoeg voor was: beginnend met het lezen van boeken, tekenen, handwerk, een vreemde taal leren voordat je films en tv -programma’s bekijkt. Of misschien wil je überhaupt een nieuw beroep beheersen?

9. Verheug je: zelfs met een gebroken been zul je in goede fysieke vorm zijn!

Na een tijdje van het gewone leven in de nieuwe omstandigheden, zul je merken dat spieren libido man op je armen en rug zijn gegroeid, en het werkende been begon op het been van de atleet te lijken.

Tijdens de periode van het dragen van gips met een gewicht van 3 kg (wat niet helemaal hielp mezelf de schuld te geven voor een verlies van vorm), was ik ongeduldig en probeerde ik me voor te stellen hoe het been zou zorgen voor de verwijdering. Alles bleek niet zo slecht en gemakkelijk te repareren.

10. Merk op hoeveel goede mensen in de buurt zijn

Ik brak mijn been op een zakenreis, op de eilanden van de Indische Oceaan. Maar ik zou blijven werken aan werkzaken en vervolgens door Dubai en Istanbul naar Antalya vliegen. Er waren bijvoorbeeld veel vragen: “Hoe ik naar de boot ga en eruit zou komen?”Om nog maar te zwijgen van het kijken naar het diner, draag een tas met een computer, een koffer en voer een intercontinentale vlucht uit.

Op de tweede dag van wandelen met krukken in een van de hotels kwam er een paar uit Frankrijk naar me toe: de man paste de hoogte van de accessoires aan die op dat moment voor mij haatte en liet zien hoe het gemakkelijkst te lopen. In de bergen brak deze man zijn benen drie keer en veranderde in een goeroe bij verwondingen. Die hem trouwens niet afstoten om te blijven skiën.

Vaak benaderden vreemden me, waren geïnteresseerd in wat er gebeurde, vroegen of hulp nodig, toonde het initiatief, probeerde toe te juichen, deelden hun verhalen over breuken.

Concluderend wil ik zeggen over mijn belangrijkste bewustzijn: welk geluk het is – bewegen! Gezien het feit dat mijn been uit gevangenschap werd vrijgelaten, dacht ik aan hoe snel ze spieren hebben afgebroken zonder belasting in slechts vier weken … de breuk van de benen heeft voor mij een nieuwe grond voorbereid om de belangrijkste waarden in het leven te heroverwegen – gezondheid (beide fysiek en psychologisch) en tijd) en tijd.